Muzej Optičkih Iluzija Sarajevo

O MUZEJU

Dobro došli u Muzej optičkih iluzija, Sarajevo! Dobro došli u svijet koji prkosi objektivnoj stvarnosti, koji obmanjuje Vaša čula i igra se sa Vašom percepcijom.

Posjetite nas i budite dijelom interaktivne postavke namijenjene djeci i odraslima, a koja broji gotovo stotinu eksponata. Izložba je zabavne, ali i edukativne prirode; za cijelo društvo ili samostalni obilazak. Obogatite svoju galeriju izvanrednim fotografijama uz instalacije u kojima i Vi postajete dijelom iluzije. Naučite nove načine na koje vaše čulo vida može biti prevareno uz naše zidne iluzije ispraćene tekstualnim opisima koji Vas neće ostaviti radoznalima, ali će Vas ispratiti u oduševljanju i zaintrigiranosti. Poigrajte se sa eksponatima koji trebaju Vaš pokret ili dodir Vaše ruke kako bi Vam otkili svoju iluziju i moć obmane.

Izložba njeguje bogatu kulturu i tradiciju Bosne i Hercegovine čiji su reprezentativni likovi i specifičnosti također inkorporirani u izložbu kroz iluzije i interaktivne instalacije.

Kustosi Muzeja optičkih iluzija, Sarajevo svaki dan vrijedno rade kako bi gostima osigurali najbolje moguće iskustvo posjete Muzeju. Oni su tu da odgovore na Vaša pitanja, pomognu u Vašim nedoumicama, preporuče način i redoslijed obilaska ili jednostavno budu sagovornik za Vaše impresije i dojmove.

Muzej je otvoren 12. februara 2020. godine kao produkt napornog i predanog rada mladih poduzetnika i umjetnika iz Bosne i Hercegovine čija je motivacija da grad Sarajevo uvrste na listu najrazvijenijih evropskih gradova koji svojim građanima i turistima nude mjesto poticajne i intelektualne zabave za sve uzraste.

Nestrpljivo iščekujemo Vaš dolazak!

MJESTO ZA SVE GENERACIJE.